In het achterste gedeelte van de boerderij (Achterdeel) hebben wij, verdeeld in twee units, 10 appartementen.
Er is nadrukkelijk voor gekozen om ook tweepersoons appartementen te realiseren zodat ook partners bij ons kunnen komen wonen.

Door een goede en nauwe samenwerking tussen het bouwbedrijf en architect kunnen wij als initiatiefnemers, de nieuwste inzichten in de bouw, inrichting en straks ook in de zorg gaan toepassen.
Er is bijvoorbeeld veel aandacht geweest voor de daglichttoetreding. Er is een atrium in het midden gerealiseerd, waardoor een “dorpsstraat” onststaat met veel groen, zitbankjes en lantaarnpalen. Door gebruik te maken van authentieke elementen, willen we speciaal voor de belevingswereld van onze bewoners een warme en veilige omgeving creëren.

De appartementen zijn ruim van opzet en kunnen door de bewoners volledig met eigen spullen worden ingericht .
Voor elke groep van 5 appartementen is er een gezamenlijke eet- en woonkamer, waar met en voor de bewoners wordt gekookt en gegeten.
Er is een serre, een wellness ruimte en een bijkeuken met een open deur naar de tuin.

De tuin is aangepast aan de doelgroep. Er is een dierenweide, een moestuin, een kas, een siertuin en een boomgaard aanwezig. Alles is op een natuurlijke manier veilig gemaakt.

We zijn er van overtuigd dat we door alle aanpassingen zowel binnen, buiten en in de zorg en bejegening, ‘ongewenst gedrag’ en extra medicatie gebruik heel ver terug kunnen dringen.