Wanneer het thuis niet meer gaat, is er De Lijwiekstee.

In het achterste gedeelte van de boerderij (Achterdeel) hebben wij 10 appartementen gerealiseerd.
Er is nadrukkelijk voor gekozen om ook tweepersoons appartementen te realiseren zodat ook de (gezonde) partner bij ons kan komen wonen.

Het Achterdeel

Er is een atrium in het midden van de ruimte, waardoor een “dorpsstraat” ontstaat met veel groen, zitbankjes en lantaarnpalen. Door gebruik te maken van authentieke elementen, willen we speciaal voor de belevingswereld van onze bewoners een warme en veilige omgeving creëren.

De appartementen zijn ruim van opzet en kunnen door de bewoners volledig met eigen spullen worden ingericht.
Er zijn 2 gezamenlijke eet- en woonkamers waar met en voor de bewoners wordt gekookt en gegeten.
Er is een gezamenlijke tuinkamer waar de kapster ruimte heeft en waar men graag knutselactiviteiten ontplooit. Ook is er een bijkeuken met een open deur naar de tuin.

De tuin heeft een dierenweide, een moestuin, een kas, een siertuin en een boomgaard. De gehele tuin is op een groene wijze omsloten waardoor men zelfstandig naar buiten kan.
De tuin heeft een ruim plein waar we gezamenlijke activiteiten ontplooien. Dit is wel een deel van de tuin waar we graag nog mee aan de slag gaan.

De zorg

De Lijwiekstee kenmerkt zich door ‘gewoontezorg’. Zorg en begeleiding zoals u gewend bent.
Met elkaar ontbijten, de was ophangen, de tafel dekken, de warme maaltijd voorbereiden en de was opvouwen zijn alledaagse dingen die bij ons gezamenlijk plaatsvinden. Wij zijn ervan overtuigd dat we door ‘actief’ blijven en de alledaagse dingen de kwaliteit van het leven behouden wordt en het dementieel proces een ander verloop heeft.

Zoveel mensen zoveel wensen; wilt u uitslapen? Dat kan. Wilt u iedere avond voor het slapen een borreltje? Dat kan. Leest u iedere ochtend de krant? Dat kan.
Door de eigen gebruiken mee te nemen, het eigen interieur mee te nemen en de persoonlijke benadering zien we mensen genieten en is er kwaliteit van leven.
Er is nagenoeg geen sprake van ‘storend gedrag’ en ook zien we dat veelal diverse medicatie (waaronder slaapmedicatie en kalmerende medicatie) gestaakt kan worden.
Dát is kwaliteit van leven en daar doen we het voor.

Wilt u een plek op onze wachtlijst?

Wij starten altijd met een rondleiding/kennismaking.
Op deze wijze kunt u sfeer proeven en kunt u eventuele vragen stellen.
Vanuit daar kan een plaatsing op de wachtlijst gerealiseerd worden.

Let op; we hebben een aparte wachtlijst voor de echtparenkamers.