Rolstoelfiets aangeboden aan de Lijwiekstee

Op vrijdagmiddag 15 & 22 November werden tijdens twee feestelijke overhandigingen een nieuwe rolstoelfiets
aangeboden aan de bewoners van de Lijwiekstee.
Met deze rolstoelfiets kunnen bewoners die normaal gesproken door een beperking niet meer normaal kunnen fietsen, ook genieten van de buitenlucht en de omgeving van Noordbroek.

De fiets is aangeboden aan de Lijwiekstee door de “stichting vrienden van de Lijwiekstee”, deze stichting zet zich in om het woongenot van de bewoners te vergroten. Het ophalen van het benodigde geld voor deze fiets die ruim € 5.500,- bedraagt, is mede mogelijk gemaakt door vele acties van het personeel en stichting, de donateurs en bedrijven.

Zo heeft de stichting namens de “Stichting Voor Elkaar” van Univé € 1.500,- mogen ontvangen, omdat de aanschaf van een rolstoelfiets goed paste binnen de doelstellingen van de “Stichting Voor Elkaar”.

Ook heeft de stichting namens KBM Master Alloys B.V. uit Farsum € 1.700,- mogen ontvangen.
Door personeelsleden van KBM Master Alloys B.V. is het bedrijf gewezen op de stichting en de behoefte voor sponsoring van de rolstoelfiets.

View the embedded image gallery online at:
https://www.lijwiekstee.nl/vvwatgedaan#sigProGalleria124cc36746

Verslag voorjaarsmarkt 20 April 2013

Voorjaarsmarkt 20 April 2013In december 2012 werd in de vergadering van vrienden van de Lijwiekstee besloten om een voorjaarsmarkt te gaan houden.
De taken werden verdeeld en het grote voorbereiden nam een aanvang. Kraamhouders uitnodigen, kraampjes huren, rondgang bij de lokale middenstanders, gemeente en pers, vrijwilligers, muziek regelen, enzovoort.
Al met al een spannende tijd voor de vrienden van de Lijwiekstee!
En altijd bleef de vraag hangen: wordt het mooi weer? En komen er ook mensen? De Enkhuizer-almanak werd zelfs geraadpleegd!! De spanning steeg naarmate de voorjaarsmarkt dichterbij kwam. Maar enfin: maanden werden weken en weken werden dagen. En uiteraard werden de laatste dagen gebruikt om koortsachtig de laatste hand te leggen aan het draaiboek en natuurlijk werd de weerman met veel belangstelling gevolgd. En oh wonder de weersberichten waren ons gunstig gestemd.

Lees meer: Verslag voorjaarsmarkt 20 April 2013

Aanschaf tafels voor afdeling wonen met dementie

De stichting heeft 2 grote tafels geschonken aan de afdeling wonen met dementie, de tafels zullen worden gebruikt op het straatje van de afdeling.
Hier kunnen mensen gezellig met elkaar zitten.

View the embedded image gallery online at:
https://www.lijwiekstee.nl/vvwatgedaan#sigProGalleria906cf8e112

Stichting Vrienden van de Lijwiekstee

Hoofdstraat 98
9635 AX Noordbroek
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: NL56 INGB 0006071600
K.V.K.: 53848195

Zoeken

euroteken
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland.
Lijwiekstee Noordbroek onderdelen