Binnen de Lijwiekstee huurt zorgboerderij de R. Rienkesheerd 11 appartementen voor begeleid zelfstandig wonen.
11 appartementen met eigen badkamer en toilet om begeleiding te ontvangen. Onze begeleiders zijn 24/7 in de buurt om te helpen waar nodig.
Dit kan gaan om hulp in het huishouden, budgetteren, boodschappen doen, koken, sociale contacten leggen/herstellen/onderhouden, hulp bij het volgen van een opleiding of hulp bij het vinden en behouden van een baan.

Mensen die bij ons wonen op de Lijwiekstee willen het liefst zelfstandig wonen met eventueel ambulante begeleiding. De mensen die bij ons wonen, hebben ergens gedurende het levenspad ‘pech’ gehad waardoor het op dit moment niet lukt volledig zelfstandig te wonen. Samen met de begeleiding kan er met behulp van een persoonlijk begeleidingsplan gewerkt worden aan ieders eigen doelen.

Als het niet lukt een reguliere baan of opleiding te volgen, zoeken we met elkaar naar een zinvolle daginvulling. Door middel van interne dagbesteding en mogelijkheden tot het volgen van een opleiding kunnen we ontdekken wat ieders mogelijkheden zijn.

Er zijn veel mogelijkheden! Denk aan werken in de moestuin en kassen, verzorgen van de dieren in de dierenweide, ervaring in de huishouding, bediening of in de keuken van het restaurant. Maar ook in de ouderenzorg door onder andere samen met de bewoners koffie te drinken, een spelletje te doen, een wandeling te maken, boodschappen doen of samen iets doen in de tuin.

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners van de afdeling begeleid zelfstandig wonen terug gaan naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Hierdoor zie je op deze afdeling een relatief hoge doorstroom.

Voor wie?
– Mensen met een verstandelijke beperking
– Mensen met een psychiatrische aandoening
– Mensen met verslavingsproblematiek
– Mensen met een burn-out

Voor wie niet?
– Cliënten die vallen onder de wet BOPZ
– Cliënten met een IBS
– Cliënten die ernstige criminele vergrijpen hebben gepleegd en hoge recidivekans hebben.
– Cliënten met een auditieve handicap
– Cliënten welke lichamelijke verzorging nodig hebben
– Ernstig storend gedrag; regelmatig voorkomende agressie, woede aanvallen, onveilig gedrag.

Ben je geïnteresseerd? 
Alles start met een kennismaking/rondleiding. Neem contact op met onze afdeling begeleid zelfstandig wonen via telefoonnummer 0598-452 333 of per mail.

Wij hebben de mogelijkheid ambulante begeleiding te bieden na het wonen op de Lijwiekstee.